Tuesday , 21 August 2018
Slide background
Slide background
Slide background

Winnaar Hawaii (Age Group 18-24) gepakt op doping

Je zou het World Championship Ironman op Hawaii maar winnen, maar dan bijna een jaar later horen dat je die titel weer kwijtraakt omdat je doping hebt gebruikt. Het gebeurde Luis Fernando Pelcasre Rabanal uit Mexico vandaag. Vorig jaar stond hij binnen zijn Age Group (18-24) op het hoogste treetje in Kona, hij won de race met meer dan een half uur voorsprong op zijn concurrenten en finishte in een tijd van 9:02:13, maar daar hoorde hij dus niet te staan.

Uit dopingstesten die overigens al drie dagen voor de wedstrijd en willekeurig onder Age Groupers werden afgenomen blijkt nu dus, bijna een jaar later, dat Rabanal een te hoog testosteron-gehalte had. Hij heeft de wedstrijd dus niet onder eerlijke omstandigheden gewonnen.

De winst gaat door de diskwalificatie voor Rabanal nu naar de Oostenrijkse Georg Enzenberger. Tristan Beaufils uit Frankrijk pakt nu het zilver terwijl het brons naar Steffen Kohlmann uit Duitsland gaat. En Rabanal dan? De Mexicaan is de komende vier jaar uitgesloten van alle Ironman-races! 

 

 

About Tim Moria

Tim Moria
Tim is mede-eigenaar en hoofdredacteur van 3athlon.nl en is zowel beroepsmatig als privé dagelijks met triathlon bezig. In 2011 stond hij aan de start van de Long Distance van de toen nog Holland Triathlon (tegenwoordig Challenge Almere-Amsterdam), in 2018 finishte hij ook Challenge Roth. En daar komt binnenkort ongetwijfeld een derde Long Distance bij!