Wout Driever behaalde vandaag een mooie zesde plaats tijdens de Alpe d’Huez Duathlon in Frankrijk. De atleet had in totaal 1:37:35 uur nodig voor zijn race. De wedstrijd werd gewonnen door de Franse Émile Blondel-Hermant, die een eindtijd van 1:32:10 uur noteerde. De Fransman deelde het podium met de Belgische Emmanuel Lejeune (+2:07) en de Franse Baptiste Domanico (+2:24).

Met een eerste looptijd van 21:47 minuut over 6,5 kilometer lag de atleet al meteen goed voorin het veld, maar vooral tijdens het fietsonderdeel maakte Driever vervolgens het verschil. De atleet trotseerde de befaamde berg in 51:32 minuut, wat goed genoeg voor de tweede snelste tijd van de dag. Driever liep tot slot nog eens 21:52 minuut over de afsluitende vijf kilometer en streek daarmee neer op een knappe zesde plaats.

Voorin de race ging Blondel-Hermant vanaf het begin van de race aan de leiding. Na het eerste looponderdeel bleven drie mannen bij elkaar, maar op de fiets werd alles vervolgens behoorlijk uit elkaar getrokken. Door het laatste looponderdeel in 18:36 minuut te voltooien bleef Blonden-Hermant de tweede man – de Belgische Lejeune – met zo’n twee minuten voor.

Vrouwenrace

Bij de vrouwen ging de winst naar de Belgische Lotte Claes. De atlete passeerde de streep na 1:47:29 uur. Ze kon vooral op concurrentie rekenen van landgenote Alexandra Tondeur, al bleek Claes op de fiets duidelijk een niveau hoger te zijn. Terwijl Tondeur na het eerste looponderdeel nog slechts 14 seconden achter Claes lag, was Claes er op de fiets ineens hard vandoor. Claes fietste met een tijd van 59:16 maar liefst zeven minuten sneller.

Tondeur kon tijdens het laatste looponderdeel nog een paar seconden dichter bij Claes komen, maar het was zeker niet genoeg om nog tussen haar en de zege te komen. Claes tilde het lint boven haar hoofd en Tondeur finishte 6:35 minuut later als tweede. De derde plaats ging naar de Franse Emma Wasser (+7:48).