Wouter Dijkshoorn begint 2022 voortvarend, want nadat hij eerder al een overwinning binnensleepte tijdens Cross Duathlon Etten-Leur, legde hij zojuist ook beslag op het eremetaal tijdens Cross Duathlon Ameland. Dat deed Dijkshoorn vol overtuiging, want hij genoot bij de finish een ruime voorsprong op zijn grootste concurrenten. Dat waren Daan Schouten en Joep Staps, die respectievelijk tweede en derde werden.

Al na het eerste looponderdeel van zeven kilometer lag Dijkshoorn voorin de wedstrijd. Hij moest echter nog twee atleten voor zich dulden bij aankomst in de eerste wissel: Jeroen Bakker en Erik Bolding. Bakker noteerde met een tijd van 29:40 minuut de snelste looptijd. Dijkshoorn had 30:34 minuut nodig voor dit eerste onderdeel. Schouten lag op dit punt vierde en bereikte zijn fiets na 30:40 minuut. Staps sprong na 31:46 minuut de mountainbike op.

Met een fietstijd van 1:00:14 uur over 22,5 kilometer baande Dijkshoorn zich vervolgens een weg naar voren. Schouten schoof ook een positie op en maakte zich na 1:03:06 uur in het zadel als vierde op voor het tweede looponderdeel. Staps lag met de vierde snelste fietstijd van de dag daar net achter.

Al kon Dijkshoorn zich enigszins veilig wanen op kop, klokte hij alsnog de snelste tweede looptijd, namelijk 16:02 minuut. Daarmee hield hij zijn koppositie dus vast en zo was het Dijkshoorn die zegevierde. Schouten volgde 3:57 minuut later als tweede en Staps pakte een derde plaats (+5:04).

Bij de vrouwen was het Debbie Ammerlaan die zegevierde.