Het was alweer de 32e editie van de Cross Duathlon Waalwijk en de race werd – onder druiligere omstandigheden – gewonnen door Wouter Wuilmus en Elena Ecker. Vooral de overwinning van Ecker viel op, omdat zij met een marge van meer dan tien minuten wist te winnen.

De wedstrijd over 8 kilometer hardlopen, 20 kilometer mountainbiken en nog eens 4 kilometer hardlopen was dus prooi voor Ecker, die na 1:47:58 over de finish kwam en liet zien dat er vandaag simpelweg geen maat op haar stond. Runner-up Marieke Brouwers, die dus tweede werd, finishte in 1:58:08 en kwam in de verste verte niet in de buurt van de winnares. De strijd om het zilver en brons was daarentegen wel spannend, want Ciska Hensen werd derde in 1:58:25 en finishte dus vlak achter Brouwers.

Bij de mannen was het Wuilmus die de overwinning op zijn naam schreef; dat deed hij in een tijd van 1:31:25. Ook al was de marge van Wuilmus niet zo groot als bij zijn vrouwelijke evenbeeld, toch wist ook hij de overwinning op indrukwekkende wijze te claimen. Sander de Bart werd tweede in een tijd van 1:34:30 en Leenart van Eck werd derde in 1:36:59.