Hij had vorig jaar niet zijn allerbeste seizoen – in oktober verloor hij bijvoorbeeld zijn Nederlandse titel duathlon aan Daan de Groot – maar Yennick Wolthuizen is 2022 in ieder geval sterk begonnen. Hij schreef zojuist de eerste Belgische wedstrijd van het jaar op zijn naam en bleef grote namen als Thibaut de Smet en Hans van den Buverie voor tijdens de Icarus Crossduathlon Zeebrugge.

De cross besloeg vier kilometer hardlopen over het strand en door de duinengordel van Zeebrugge, om vervolgens twintig kilometer op de mountainbike te fietsen, opnieuw grotendeels over het strand. Tot slot volgde nogmaals vier kilometer hardlopen, maar toen had Wolthuizen het verschil eigenlijk al gemaakt. Tijdens de eerste run verloor hij namelijk een klein beetje tijd en kwam hij als elfde in de wisselzone, maar op de fiets reed hij minuten harder dan al zijn concurrenten en sloeg hij een gat op de rest van het veld. Tijdens de tweede run verloor Wolthuizen opnieuw wat tijd, maar de minuut die hij ongeveer verloor op de snelste loper, bracht zijn overwinning nergens meer in gevaar.

Wolthuizen won de wedstrijd in een tijd van 1:07:12 uur. De Smet werd 1:20 minuut later tweede en daar weer vijftien seconden achter pakte Van den Buverie het brons. Bij de vrouwen ging de winst naar de Lotte Claes. Zij finishte na 1:21:20 uur.