Twee Nederlanders met de beste papieren voor de overwinning tijdens Challenge Almere-Amsterdam: in het geval van Yvonne van Vlerken hebben we het dan niet alleen over de Nederlandse titel, maar ook de overall zege. In het geval van Evert Scheltinga hebben we het dan sowieso over de nationale titel, terwijl een podiumplek overall ook een doel is. Eén ding hebben beide atleten in ieder geval gemeen: ze zijn allebei klaar om op hun beste kunnen te presteren en kunnen niet wachten om morgen het water in te duiken.

Voor Van Vlerken – we spraken haar al eerder – wordt het sowieso een zeer bijzondere race. ,,Het wordt definitief mijn laatste Long Distance. Ik voel me sterk en kom voor niets anders dan de overwinning. De anderen moeten hun beste race laten zien, willen ze mij verslaan.” De volledige reactie van Van Vlerken:

(tekst gaat verder onder video)

Voor Evert Scheltinga wordt het zeker niet zijn laatste Long Distance, maar er wordt wel minstens zoveel naar hem gekeken. ,,Dat voelt niet als een last. Ik kijk vooral naar de internationale racers. Niet dat ik de Nederlanders niet meetel – ik houd met iedereen rekening – maar ik ben vooral bezig met de overall klassering.” De volledige reactie van Scheltinga: