Zoe van Dijk heeft zojuist een bronzen medaille gepakt bij het EK Cross Duathlon voor Junioren. In een warm Roemenië pakte de Nederlandse eremetaal. Daarnaast ook goede prestaties van de overige Nederlanders die vandaag van start gingen bij het Europees Kampioenschap.

Het was Zoe van Dijk die al vroeg in de juniorenwedstrijd liet zien medaille ambities te hebben: met de tweede looptijd kwam ze mooi voorin terug van het eerste looponderdeel. Ook op de fiets was ze sterk en zette ze de derde tijd neer. Na een sterk afsluitend looponderdeel – waarin ze de snelste tijd neerzette – mocht ze na een tijd van 1:07:29 het brons omhangen. Willemijn Fuite, die tijdens de wedstrijd nog ten val kwam, werd uiteindelijk vierde in een tijd van 1:09:18. De wedstrijd werd gewonnen door de Slowaakse Zuzana Michalickova, die na 1:03:31 dus Europees Kampioen werd.

Volgens bondscoach Armand van der Smissen was het parcours bijzonder ‘extreem’ en maakte de temperatuur van ruim boven de dertig graden het er ook niet makkelijker op. Dan had Lucas Goené ook nog eens de pech dat zijn ketting er maar liefst vijf keer af vloog en uiteindelijk krom boog. Eigenlijk maakte dat zijn prestatie des te knapper: hij werd in een tijd van 55:23 namelijk alsnog vierde bij de junioren, slechts 19 seconden na de nummer drie. De wedstrijd werd overigens gewonnen door de Fransman Corentin Lefer, in een tijd van 53:30. Nederlander Max van Helmond werd achtste in een tijd van 1:01:06.

In de U23 categorie grepen de drie deelnemende Nederlanders nét naast het podium. Victor Goené, Rody Kroon en Alex Kling pakten er respectievelijk de vierde, vijfde en zesde plaats.