Konden Zwifters vooralsnog tot level 60 komen, is die zogenaamde levelcap met de meest recente update – die voor sommige Zwifters al is doorgevoerd en voor anderen de komende dagen gefaseerd wordt uitgerold – verhoogd naar level 100. Dat betekent dus veertig extra levels om te overbruggen, al is er wel minder xp per level nodig en zal het dus sneller gaan om levels te stijgen.

Voor veel Zwifters is het behalen van het maximale rijderslevel een mooie uitdaging. Al maanden konden Zwifters niet verder komen dan level 60, maar zoals altijd verhoogt Zwift de levelcap na een tijd. Met zo’n grote sprong als nu – veertig levels dus – gebeurde echter niet eerder. Zwifters die al op level 60 zaten, zullen de komende veertig levels sneller omhoog gaan dan Zwifters die level 60 nog niet hebben bereikt. Voor een uitgebreide uitleg en berekening van het nieuwe levelsysteem, kun je hier terecht. Volgens Zwift zal het in ieder geval minstens 240 uur duren voor Zwifters van level 60 naar level 100 gaan.

Dezelfde update geeft Zwifters ook de mogelijkheid om beklimmingen in de zogenaamde Climb Portal te downgraden wat betreft hellingsgraad. Dat betekent dus dat je beklimmingen ook op 50% of 75% kunt rijden: de afstand blijft dan gelijk, maar je legt minder hoogtemeters af en dus zijn de klimmen dan makkelijker. Echte bikkels kunnen ook los: zij kunnen de klim op 125% zetten en zien de hellingsgraad dus juist toenemen.

Als fietsers kiezen voor 50% of 75%, zullen segmenten binnen Strava automatisch worden uitgezet. Dit wordt gedaan om de klassementen binnen Strava eerlijk te houden.