Werd de Zwift Pro Tri Race Series gisteren pas aangekondigd, ging het vandaag direct al los. In deze digitale wedstrijdserie, die vanaf vandaag elke woensdag op Zwift zal worden verreden, nemen de beste triatleten (zowel lange- als korte afstand) het tegen elkaar op. Zojuist gebeurde dat tijdens de eerste race over 23.1 kilometer, waarbij er twee rondes van het zogenaamde Astoria Line 8 circuit in New York werden gereden en 284 hoogtemeters werden overbrugd. Sterkste dame bleek uiteindelijk Flora Duffy.

Dat er hard gereden moest worden om te winnen, werd op voorhand al duidelijk door een oog te werpen op de bijzonder sterke deelnemerslijst. Zo stonden naast Flora Duffy onder andere Lucy Charles, Laura Philipp, Lisa Norden, Holly Lawrence, Emma Pallant en Heather Jackson aan de start. Vrijwel de hele rit bleef een kopgroep van aanvankelijk negen en uiteindelijk acht dames samen en dus moest een eindsprint de beslissing maken. Na 31:42 minuut was het Duffy die dus won, op minder dan een seconde gevolgd door Lucy Charles. Sophie Coldwell pakte het brons, ook binnen een seconde van de winnares.

Rachel Klamer reed ook mee, maar miste al direct de kopgroep.

Op moment van schrijven starten de mannen hun race (15 april, 16:45 uur, red.). De Zwift Pro Tri Race Series is elke woensdag te volgen volgens deze link.