Om de virtuele beleving nóg completer te maken, heeft Zwift een paar leuke nieuwe features in de laatste updates doorgevoerd. Zo zijn er maar liefst acht nieuwe workouts aan het programma toegevoegd, een aantal nieuwe evenementen en je hebt de keuze uit nieuwe fietsen.

Met een intensiteit van beginner tot ‘advanced’, creëerde Zwift in samenwerking met triathlon coach Shayne Gaffney acht nieuwe workouts waarvoor je niet langer dan één uur op de fiets zit. Ook zijn er twee nieuwe workouts toegevoegd die slechts twintig minuten van je tijd vragen: de Miracle en Vault workout. Als je tien minuten langer vrij kan maken, zijn Lavender Unicorn, Lactate Shuttle (short), Wave Rider en ‘2 by 2’ leuke opties. Tot slot voegde Zwift twee workouts toe van 40 minuten: Grin and Bear en Step by Step.

Tour For All
In mei organiseert Zwift ‘Tour For All’. Een leuk alternatief gezien het gemis van grote wielerrondes in deze tijden, met als doel zoveel mogelijk geld ophalen voor het goede doel: Artsen Zonder Grenzen. De tour is verdeeld over vijf etappes die atleten zelf samen kunnen stellen door te kiezen uit een lijst met verschillende parcoursen. Ook een aantal loopparcoursen behoort tot de opties.

Boost Mode 
Voor renners die genieten van een strategisch spelletje heeft Zwift de Boost Mode toegevoegd aan haar FutureWorks evenementen. Zo kunnen renners een bepaald support profiel selecteren voor de start. Zo is er de optie ‘Efficient’, waarbij je 50 extra watts geniet gedurende 90 seconden; ‘Balanced’ met 200 watt voor zeventien seconden; Power Burst geeft je met 500 watt voor vijf seconden ontzettend veel power, maar dus niet voor lang. Deze opties komen allemaal wel voor een prijs. Zo voegt Efficient vijf kilogram toe aan je rit, dat is 7,5 kilogram in het geval van Balanced en tien kilogram voor Power Burst. Door de juist optie te kiezen voor de omstandigheden van een race kun je het verschil maken, maar een verkeerde keuze en een slechte timing kunnen uiteraard ook tegen je werken.

Om te genieten van de extra watts, zal je deze wel eerst zelf moeten ‘opladen’ door goed te fietsen. Daarbij is Boost Mode voorlopig dus alleen beschikbaar als experiment in bepaalde FutureWorks evenementen voordat Zwift het over de gehele breedte uitrolt.

Nieuwe carbon frames
Tot slot hebben renners keuze uit twee nieuwe carbon frames, die de nieuwe Zwift update beschikbaar stelt: zowel de Factor One als de Ridley Noah Fast Disc zijn nu verkrijgbaar in de Drop Shop.