Van 14.99 euro per maand naar 19.99 euro per maand; het was even schrikken voor veel Zwifters die een mail van Zwift ontvingen met de nieuwe prijs die Zwift rekent voor een maandabonnement. Het virtuele trainingsprogramma wordt fors duurder en voert een prijsstijging van maar liefst 33 procent door.

Eerder werd al bekend dat Zwift – ondanks enorme stijgingen in het aantal gebruikers – het ontzettend lastig heeft: meerdere ontslagrondes werden al doorgevoerd waarbij het mes flink in het personeelsbestand werd gezet. Daarnaast werden de afgelopen jaren meerdere prijsstijgingen doorgevoerd, al was de abonnementsprijs de afgelopen jaren redelijk stabiel.

Wel introduceerde Zwift pas eind 2023, minder dan een half jaar geleden dus, voor het eerst een jaarabonnement. Gebruikers konden dan in plaats van 14.99 euro in één keer 150 euro betalen en hadden dan twaalf maanden toegang tot Zwift. Daarmee werd dus twee maanden bespaard.

Met de nieuwe prijs, 19,99 euro per maand, blijft ook het jaarabonnement behouden. Daarvoor dient 200 euro te worden betaald en dus krijgen Zwifters ook dan nog twee maanden cadeau.

Nog niet alle gebruikers hebben een mail over de prijsverhoging ontvangen. De nieuwe prijzen zijn al wel zichtbaar op de website van Zwift.