Het wordt steeds populairder binnen de triathlonwereld: het uitzenden van een podcast. Met het oog op die ontwikkeling introduceert 3athlon.nl per direct haar eigen podcast: 3athlon Praat. Vanaf vandaag kun je de eerste aflevering luisteren, zowel via onze website (en dus je browser, red.) als via programma’s als Spotify en Deezer.

,,Een paar maanden geleden interviewde ik Diederik Scheltinga, die toen samen met zijn broers Evert, Bouke en Cornelis een podcast was begonnen“, vertelt 3athlon hoofdredacteur Tim Moria. ,,Tijdens dat gesprek vroeg hij me of het niet ook voor ons – 3athlon – interessant is om een podcast te starten. Daar is het idee een beetje ontstaan.”

Het balletje begon te rollen, er werd een format bedacht en daar werd de afgelopen weken vorm aan gegeven. Op wekelijkse basis zal de redactie – of op zijn minst een deel daarvan – plaatsnemen achter de microfoon om het meest populaire, meest besproken nieuws van die week te bespreken. ,,En daarbij kunnen we nu ook onze eigen, vooral ongezouten mening geven. In de artikelen die we schrijven, trachten we zo objectief mogelijk te werk te gaan. Positief als het kan, kritisch als het moet. Maar vooral dus zonder vooroordelen en zonder onze eigen mening mee te nemen. Objectieve journalistiek, zoals dat dan zo mooi heet”, legt Moria uit. ,,Toch krijgen we regelmatig de vraag wat wij zelf vinden van bepaalde ontwikkelingen, van specifieke gebeurtenissen, van atleten of van resultaten. In deze podcast nemen we de ruimte om die mening te ventileren.”

Redactielid Romy Louise van Schooneveld, herkent zich daar in. ,,Als je schrijft, doe je dat altijd vanuit een bepaalde invalshoek. Natuurlijk is het soms lastig om je gekleurde bril af te zetten, en soms is dat ook wel eens jammer. In deze podcast zien we een mooi kanaal om daar op een mooie, eerlijke manier tegengeluid aan te geven.”

Naast het feit dat er af en toe gasten langs zullen komen in de 3athlon Praat podcast, en er ook vragen van luisteraars beantwoord zullen worden, zal ook vaste gast Arjan Schilder wekelijks aansluiten. Schilder is speaker bij tientallen triathlons door het land, maar ook Event Manager bij onder andere Challenge Almere-Amsterdam, TRI HARD Series en Start2Finish. ,,Als er iemand is die helemaal thuis is in dit wereldje, dan is het Arjan wel”, aldus Moria. ,,Hij kent de ‘ins en outs’, hij kent de atleten. Maar misschien nog wel belangrijker: hij maakt tientallen evenementen van verschillende kanten mee. Die expertise is wat mij betreft van grote waarde en dus is het extra mooi dat we daar in onze podcast gebruik van kunnen maken.”