Het belooft een spannende race te worden aanstaande zondag tijdens het Europees Kampioenschap Ironman in Frankfurt. Zo staan grote namen als Jan Frodeno, Patrick Lange en Sebastian Kienle aan de start bij de mannen. De race werd vorig jaar na een bizar snel looponderdeel gewonnen door Frodeno. Lange verloor toen het gevecht op de marathon en werd – tegen verwachting in – derde achter Patrik Nilsson. Aangezien Kienle toen zijn doelen op Challenge Roth had gezet, waar hij uiteindelijk ook won, was hij niet van de partij. Deze drie en nog meer wereldtoppers mikken zondag allemaal op het hoogst haalbare: de winst.

Bas Diederen
Daarnaast ook mooie kansen voor Nederlander Bas Diederen. Diederen lijkt goed in vorm te zijn na zijn tweede plaats, anderhalve week geleden, in Luxemburg. Daarbij maakt hij goede kans op een Kona kwalificatie aangezien er maar liefst drie slots te vergeven zijn en Frodeno, Lange, Kienle en de eveneens startende Joe Skipper er al één in hun bezit hebben.

De vrouwenrace
Dan hebben we het nog niet over de vrouwen. Zo staat Sarah True – die vorig jaar tweede werd -wederom aan de start in Frankfurt. Daarnaast maken Linsey Corbin en Daniela Bleymehl goede kans op de winst of een podiumplek. De atleten zijn aan elkaar gewaagd en zullen dus ongetwijfeld een spectaculaire battle neerzetten.

Aanpassing aan het loopparcours
Deze ‘battle’ zal overigens tijdens het lopen op een ietwat aangepast parcours plaatsvinden. In verband met de extreme hitte die voorspeld is, heeft de organisatie van Ironman Frankfurt namelijk besloten een paar kleine aanpassingen aan het loopparcours door te voeren, zo kondigde Triathlon Magazine gisteren aan.

Zo zal de race aan de noordkant van de loopronde niet in de directe zon aan de oevers van de Main worden gehouden. Dit schuift een paar meter op naar een stuk met meer begroeiing en dus meer schaduw. Om dit te compenseren wordt het keerpunt op de Noordelijke oever van de Main zestig meter teruggeschoven, zodat de afstand van 42,195 kilometer intact blijft. In totaal zullen deelnemers 700 meter in de schaduw lopen, die zij anders in de zon hadden gelopen.