Onder een prachtig zomerzonnetje en met veel publiek langs de kant hebben Marco Akershoek en Talisa van der Fluit dinsdagavond de triathlon van Schagen gewonnen. Akershoek ging van start tot finish aan de leiding, maar had het wel zwaar. Vooral het feit dat hij gisteren bijna twaalf uur aan het reizen was en ook vandaag ruim drie uur in de auto zat, voelde hij in zijn benen. Zijn uitgebreide reactie hier:

(tekst gaat onder video verder)

Akershoek deed uiteindelijk 1:03:20 over de 750 meter zwemmen, 24 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Tim Jacobs werd tweede in een tijd van 1:04:39 terwijl Tristan Olij derde werd in 1:05:02.

Van der Fluit moest het vandaag vooral hebben van het fietsen. Na het zwemmen had ze nog een achterstand op de koplopers, maar dat maakte ze tijdens het tweede onderdeel meer dan goed. Al lopend kon ze haar voorsprong consolideren. Haar uitgebreide reactie hier:

(tekst gaat onder video verder)

Van der Fluit kwam na 1:12:20 over de finish. Daarmee bleef ze Annemarie Rustenburg iets minder dan een minuut voor. De Urkse finishte na 1:13:16. Cindy Wiersema kwam als derde over de finish in een tijd van 1:14:25.