Sunday , 22 July 2018
Slide background
Slide background
Slide background

Akershoek en Van der Fluit pakken winst in Schagen

Onder een prachtig zomerzonnetje en met veel publiek langs de kant hebben Marco Akershoek en Talisa van der Fluit dinsdagavond de triathlon van Schagen gewonnen. Akershoek ging van start tot finish aan de leiding, maar had het wel zwaar. Vooral het feit dat hij gisteren bijna twaalf uur aan het reizen was en ook vandaag ruim drie uur in de auto zat, voelde hij in zijn benen. Zijn uitgebreide reactie hier:

(tekst gaat onder video verder)

Akershoek deed uiteindelijk 1:03:20 over de 750 meter zwemmen, 24 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Tim Jacobs werd tweede in een tijd van 1:04:39 terwijl Tristan Olij derde werd in 1:05:02.

Van der Fluit moest het vandaag vooral hebben van het fietsen. Na het zwemmen had ze nog een achterstand op de koplopers, maar dat maakte ze tijdens het tweede onderdeel meer dan goed. Al lopend kon ze haar voorsprong consolideren. Haar uitgebreide reactie hier:

(tekst gaat onder video verder)

Van der Fluit kwam na 1:12:20 over de finish. Daarmee bleef ze Annemarie Rustenburg iets minder dan een minuut voor. De Urkse finishte na 1:13:16. Cindy Wiersema kwam als derde over de finish in een tijd van 1:14:25.

About Tim Moria

Tim Moria
Tim is mede-eigenaar en hoofdredacteur van 3athlon.nl en is zowel beroepsmatig als privé dagelijks met triathlon bezig. In 2011 stond hij aan de start van de Long Distance van de toen nog Holland Triathlon (tegenwoordig Challenge Almere-Amsterdam), in 2018 finishte hij ook Challenge Roth. En daar komt binnenkort ongetwijfeld een derde Long Distance bij!