Voormalig toptriatlete, Challenge Almere winnares én ultraloopster Irene Kinnegim deed al twee keer eerder een poging, maar nu is het aan Alex Olieman om een nieuw record op het Pieterpad te noteren. De atleet vertrok vanmorgen vroeg, maar houdt het op deze Hemelvaartsdag niet bij een rondje ‘dauwtrappen’: de komende dagen hoopt hij – hardlopend – bijna 500 kilometer in minder dan 78 uur af te leggen.

Het record staat nu nog op naam van Addie van der Vleuten, die de route van Pieterburen tot Maastricht al eens liep in 78:10 uur. Olieman hoopt hem dit jaar dus sneller af te zijn, al gaat het maar om enkele seconden. Kinnegim probeerde in 2021 tot twee keer toe de ‘Fastest Known Time’ (FKT) bij de dames aan te scherpen. Daarvoor moest de voormalig triatlete het pad in minder dan 88 uur en 45 minuten afleggen.

Olieman’s passie voor hardlopen ontstond zo’n tien jaar geleden, maar pas de laatste zes jaar spitst hij zich toe op de ultra-afstanden. In aanloop naar zijn Pieterpad poging, legde Olieman de focus juist op het fietsen, om zo wel aan zijn duurvermogen te blijven werken, maar zijn spieren wat meer te ontzien.

Met zijn recordpoging haalt Olieman –  werkzaam als gezinscoach en voorheen pleegouder – geld op voor het Nationaal Fonds Kinderhulp. Doneren kan via deze link.