Ze werd als één van de grote favorieten gezien – zeker nadat ze het wereldrecord Ironman 70.3 in Dubai aanscherpte en daarbij Daniela Ryf versloeg – maar een coronabesmetting stak voor Laura Philipp op het laatste moment een stokje voor het WK Ironman. “Mijn vorm was beter dan ooit, maar ik had de pech dat ik corona opliep”, vertelt Philipp in een recente video, waarin ze fans update over haar gezondheid.

“Toen we besloten dat we niet op het vliegtuig konden stappen, hoopte ik dat het een paar dagen later wel zou kunnen; misschien dat de test dan weer negatief zou zijn”, neemt Philipp ons mee terug naar die lastige periode. “Natuurlijk zou ik niet voor iedere race dit risico nemen, maar aangezien ik er maanden zo hard voor heb gewerkt, wilde ik geloven dat er nog een kleine kans was dat ik kon racen.”

Zodra Philipp moest besluiten dat St. George voor haar niet door kon gaan, verergerden de symptomen. “Het kwam opeens heel hard aan. Ik had hele erge koorts, hoofdpijn en ik kon twee à drie dagen mijn bed niet uit komen.” Naast het fysieke ongemak, was het vooral een mentaal gevecht. “Ik moest accepteren dat ik St. George niet kon racen; dat was echt een dieptepunt. Ik ben nog steeds heel gefrustreerd en verdrietig erover. Het was mijn grote doel. Het zware parcours, het wetsuit verplichte zwemonderdeel en het heuvelachtige fiets- en loopparcours… het was echt mijn kans om een goede prestatie neer te zetten. Ik voelde me er klaar voor, maar ik moest dat doel en die droom loslaten.”

Gelukkig is Philipp ondertussen weer gezond en bouwt ze haar trainingen langzaam weer uit. In onderstaande video vertelt ze over haar herstel.