De Duitse Laura Philipp leverde zojuist een bijzonder knappe prestatie door dankzij een razendsnel looponderdeel naar de winst van Ironman 70.3 Dubai en een nieuw Ironman 70.3 Wereldrecord toe te rennen. Daarmee liet ze minder dan de Zwitserse Daniela Ryf achter zich. Philipp had 3:53:03 uur nodig om de streep als eerste te passeren. Ryf nam 3:52 minuut later genoegen met zilver. De Engelse Lottie Lucas, die voor de Verenigde Arabische Emiraten uitkwam, bekleedde de laatste podiumplek (+14:00). De Nederlandse Leanne Fanoy, ook uitkomend voor de Verenigde Arabische Emiraten, kwam als vierde over de streep.

Na het zwemmen was het Lucas, die als eerste aan wal klom. Zowel Philipp als Ryf volgde echter direct in haar voeten. Tijdens het fietsen verdween Lucas snel uit beeld en zo bleven Philipp en Ryf samen op kop over. Na 45 kilometer genoten de twee een voorsprong van 3:37 minuut op Lucas. De Duitse Daniela Bleymehl lag op dat moment vierde op ongeveer vijf minuten afstand.

Tot de tweede wissel bleven Philipp en Ryf zij aan zij rijden, maar toen de fiets eenmaal plaatsmaakte voor loopschoenen, verdween Philipp snel uit beeld. In vier kilometer slaagde Philipp er al in om 1:36 minuut bij Ryf vandaan te rennen. Deze voorsprong breidde Philipp steeds verder uit, tot er bij de streep een gat van bijna zes minuten was ontstaan.

Philipp had uiteindelijk slechts 1:19:31 uur nodig voor de halve marathon. Ryf klokte een halve marathon van 1:23:12 uur en finishte daarmee dus tweede.

Fanoy lag na het fietsonderdeel nog op een zesde plaats, maar wist dankzij een halve marathon van 1:20:02 uur Bleymehl en de Duitse Carolin Lehrieder nog in te halen tijdens het lopen. Ze nam uiteindelijk dan ook genoegen met een vierde plaats.