Alex Yee mag spreken van het jaar waarin hij definitief zijn doorbraak heeft gemaakt: na een individuele zilveren medaille op de Olympische Spelen (en goud bij de Mixed Team Relay, red.) heeft hij vandaag niet alleen de dagzege bij de Super League Triathlon race in het Amerikaanse Malibu gepakt, maar daarmee ook beslag gelegd op de zege in het eindklassement van de SLT.

Hard sprinten moest Yee daar overigens wel voor, want hij bleef slechts een milliseconde voor de Belgische Marten van Riel, die dus tweede werd in Malibu. De sprintzege van Yee kwam na zijn sprintzege van vorige week, toen de Brit overigens met een iets grotere marge, in Jersey won van landgenoot Jonathan Brownlee.

Aanvankelijk was het Blummenfelt die in Malibu de sterkste leek, maar ook Vincent Luis en Van Riel lieten zich van voren zien, om over Yee nog maar te zwijgen. Een strijd der titanen volgde, toen ook Hayden Wilde en Vasco Vilaca zich met nog 400 meter te gaan van voren lieten gelden. Toch was er uiteindelijk niemand die tegen het sprintgeweld van Yee op kon; van Riel kwam nét te kort, terwijl Vilaca derde werd.

In het totaalklassement eindigt Yee met 59 punten als eerste. Wilde, vijf punten minder, eindigde als tweede. Jonathan Brownlee lag negen punten achter Yee en pakt het brons.