Niemand minder dan Alistair Brownlee heeft een boek aangekondigd en op 8 juli zal dat boek het levenslicht al zien: ‘Relentless: Secrets of the Sporting Elite’. In het boek wordt Brownlee vier jaar lang gevolgd in zijn zoektocht naar het geheim achter sportsucces.

Dat Brownlee de formule tot dat succes overigens al gevonden heeft, lijkt een zekerheidje. De Brit werd in 2012 én 2016 Olympisch Kampioen en is daarmee de enige triatleet die zijn Olympische titel met succes wist te verdedigen. Dit jaar hoopt hij in Tokyo opnieuw van start te gaan en ook is hij al gekwalificeerd voor het WK Ironman op Hawaii. In het boek wordt Brownlee tijdens zijn trainingen gevolgd, maar komen ook andere topatleten aan het woord over wat er nodig is om een kampioen te worden én te blijven.

Onder andere Tour de France-winnaar Chris Froome, marathontopper Paula Radcliffe en zwemicoon Ian Thorpe komen aan het woord en Brownlee kijkt ook naar andere sporten als voetbal, rugby, paardrijden, hockey, cricket, ultrarunning en golf, om te laten zien dat talent alleen nooit genoeg is om succesvol te zijn: hard werken, pijn en omgaan met de druk zijn verschillende factoren die in het boek aan de orde komen en die volgens Brownlee van een even groot belang zijn.