Na een mooie achtste plaats tijdens de Super League Triathlon, toen moest Rachel Klamer een Triple Mix afwerken, is de Nederlandse vandaag tijdens de tweede wedstrijd elfde geworden. Dit keer werd er geracet volgens het Enduro principe. Alle deelneemsters moesten drie ultrakorte triathlons afwerken, zonder pauze tussendoor. Er werd dus gezwommen, gefietst, gelopen en vervolgens werd dit nog tweemaal herhaald. Na elke wissel vielen de laatste twee deelneemsters uit. Klamer mocht daardoor niet meer aan de laatste swim-bike-run serie beginnen. De wedstrijd werd gewonnen door de Amerikaanse Katie Zaferes.

De race werd direct hard gemaakt door de Amerikaanse Katie Zaferes die al tijdens het eerste looponderdeel een gaatje sloeg op onder andere Sophie Coldwell (GBR) en Georgia Taylor-Brown. Kirsten Kasper, ook Amerikaans, kon nog wel mee. Het tempo lag gigantisch hoog en Klamer kwam rond de tiende plek door. Tijdens het eerste looponderdeel greep Klamer echter wel met een pijnlijk gezicht naar haar zij. 

(tekst gaat onder foto verder)

Klamer tijdens het eerste fietsonderdeel. (Foto: 3athlon.nl)

De eerste echt grote naam die het veld moest verlaten omdat ze in één van de twee laatste posties in de wisselzone kwam, was de Britse Jodie Stimpson. Na het tweede zwemonderdeel mocht zij niet verder. Op dat moment was het nog steeds Zaferes die sterk doortrok, met in haar kielzog nog steeds Kasper, terwijl Klamer nog steeds op een tiende positie lag. Veertien dames waren er nu nog in de strijd en er zouden nog twee eliminatiemomenten volgen.

(tekst gaat onder foto verder)

Zaferes van begin tot eind aan de leiding. (Foto: 3athlon.nl)

Terwijl Zaferes ook tijdens het tweede looponderdeel het initiatief nam, moest Klamer alle zeilen bij zetten om ook de volgende eliminatieronde te overleven. Samen met de Australische Ashleigh Gentle, en vlak daarachter ook nog de Australische Charlotte McShane, begon ze als tiende aan het lopen. Aangezien er maar tien dames aan het laatste zwem-, fiets- en looponderdeel mochten beginnen, moest Klamer ervoor zorgen dat Gentle en McShane haar niet voorbij zouden gaan. McShane werd al snel gelost, maar Gentle bleek vandaag een maatje te groot voor Klamer. Als elfde kwam ze terug in de wisselzone en dus zat haar wedstrijd er hier op.

(tekst gaat onder foto verder)

Klamer krijgt de gele vlag te zien als teken dat ze niet door mag. (Foto: 3athlon.nl)

Tijdens het laatste looponderdeel liep Zaferes definitief weg bij Kasper. Daardoor pakte ze dus ook zeer terecht de overwinning. Kasper liep naar het zilver en gaf uiteindelijk 13 seconden toe op Zaferes. Het brons ging naar de Franse Cassandre Beaugrand. Zij kwam 49 seconden na Zaferes over de streep. 

Zaferes pakt de overwinning. (Foto: 3athlon.nl)