In Brazilië is – gisteren – Ironman Florianópolis door Andew Potts en Sarah Piampiano gewonnen, waarmee ze een Amerikaanse dubbelzege realiseerden. Potts maakte het verschil in het laatste kwart van het fietsonderdeel en wist zijn voorsprong gedurende de marathon te behouden. Met een eindtijd van 8:02:58 bleef hij net boven de magische grens van acht uur. Paimpiano bleek bij het fietsonderdeel al superieur, maar hield bij het lopen pas echt huis: met een eindtijd van 8:40:49 was ze met grote afstand de snelste vrouw.

Bij de heren werd het verschil bij het zwemmen nog niet gemaakt. Luiz Francisco Paiva Ferreira kwam na 45:42 als eerste op het droge en had toen elf atleten in zijn voeten, waaronder alle podium kandidaten. Onder deze kandidaten schaarden zich onder andere Andrew Potts, Will Clarke en Igor Amorelli, die zich bij het fietsen gelijk van voren lieten zien. Halverwege het fietsen had dit drietal de achtervolgers al op ruim zeven minuten gereden. Potts liet in de laatste veertig kilometer weten waarvoor hij naar Brazilië was gereisd en nam afscheid van Amorelli en Clarke: hij reed nog eens vier minuten los. Zijn voorsprong schommelde tijdens de afsluitende marathon nog enigszins, maar met een eindtijd van 8:02:58 bleef hij Clarke nog ruim voor. Amorelli viel tijdens de marathon ver terug, wat de tijd vrij maakte voor de Braziliaan Frank Silvestrin om naar een derde plek te lopen. Hij kwam zeven minuten van de winnaar binnen.

(tekst gaat verder onder de foto)

Het podium bij de heren. (Foto: Trisportsmag)
Bij dames een heel ander wedstrijdverloop. Lokale matador Pamella Oliveira kwam na 49:54 minuut solo uit het water. Ze had hiermee een voorsprong van bijna vijf minuten bij elkaar gezwommen en wist deze ook in het eerste deel van het fietsen in stand te houden. Tegen de sneltrein die Sarah Paimpiano heet was ze echter niet opgewassen. Had ze halverwege het fietsen nog een voorsprong van ruim twee minuten, bij de tweede wissel was het een achterstand van vijf minuten. Piampiano bleek vervolgens ook nog eens over goede loopbenen te beschikken. Met een marathontijd van 2:53:18 breidde ze haar voorsprong uit naar een ongeziene  23 minuten. Met een eindtijd van 8:40:49 werd ze niet alleen eerste vrouw, maar ook tiende overall. Oliveira liep naar een tweede plek, op 23 minuten van Piampiano dus. Bruna Mahn werd op maar liefst 36 minuten van de winnares derde.