Dat leeftijd maar een getal is bewijzen Anne Floris Bottema en Robert Mijwaart wel: beide mannen die in de M50-categorie vallen, eindigden vandaag vooraan bij de Speedman Groningen en lieten de jongen ‘gasten’ achter zich. Bij de vrouwen ging de winst naar Steffi Menzinga.

Bij de mannen werd er dus gewonnen door Anne Floris Bottema en samen met Robert Mijwaart maakte hij het bijzonder spannend. Na de Kwart Afstand was er slechts 34 seconden verschil tussen beide mannen, in het voordeel dus voor Bottema die na 2:05:25 finishte. Mijwaart finishte in 2:05:59 en werd daarmee tweede. De nummer drie was wel een jongere atleet uitkomend in de M24-categorie: Jos Koning legde beslag op het brons in een tijd van 2:08:14.

Bij de vrouwen was het wel ‘gewoon’ de jonge garde die er met de overwinning vandoor ging: Steffi Menzinga was ijzersterk en won in een tijd van 2:19:17. Daarmee bleef ze ruim voor Aukje Jenster, die na 2:24:33 goed was voor het zilver. Hanneke Rus maakte het podium compleet in een tijd van 2:24:46.