De zon scheen maar de wind waaide hard en dat maakte de omstandigheden bij Tri Amsterdam behoorlijk pittig. Het weerhield zo’n 1500 atleten – verdeeld over verschillende afstanden – er niet van om heerlijk te racen bij wat één van de grootste eendaagse triathlons van Nederland is en het weerhield Erik-Simon Strijk en Myrna van Duijven niet om oppermachtig toe te slaan bij de Middle Distance.

Beide winnaars wonnen namelijk met een enorme overmacht. Erik-Simon Strijk gold op voorhand al als waarschijnlijk de grootste favoriet en vandaag liet hij meteen zien waarom. Toen hij na 4:06:34 over de finish kwam, was het ruim dertien minuten voordat Niels Esmeijer, die tweede werd, in 4:19:54 over de finish kwam. Het brons was Francesco Cauz, die in 4:21:44 klaar was.

Het parcours, dat door en rondom Amsterdam voerde en onder andere langs Baambrugge en Loenersloot voerde, was blijkbaar ook op het lijf geschreven van Myrna van Duijven. Zij finishte in een tijd van 5:01:47 en die snelle tijd was goed voor een ruime overwinning. Lieve Bouwman werd tweede in 5:10:31 en Lisa van den Bossche derde in 5:13:22.