Vorig jaar werd Anne Haug tweede bij The Championship, maar dit jaar keert de Duitse triatlete hongerig terug. Hongerig naar een overwinning, welteverstaan. Dan zal ze op 2 juni wel moeten afrekenen met onder andere Lucy Charles, die afgelopen twee edities al de sterkste was en zoals we gisteren konden lezen ook dit jaar weer gebrand is op een overwinning. Maar niet alleen Charles, want ook een heleboel andere ijzersterke dames mikken op een topprestatie.

,,Het is zo’n sterk deelnemersveld”, steekt Haug dan ook van wal. ,,Dus ik zal echt op mijn allerbest moeten racen om hoog te eindigen. Ik zal nooit iemand onderschatten. Dat is ook het mooie van deze sport: niks is voorspelbaar. Favorieten kunnen falen, terwijl underdogs kunnen schitteren. Een geweldige race is het sowieso, want bij The Championship zal ik moeten racen tegen de besten uit mijn sport. Dat is precies wat ik wil.”

Niet alleen dat sterke deelnemersveld is voor Haug reden om uit te kijken naar The Championship: daar zijn veel meer redenen voor. ,,Deze race is op meerdere vlakken uniek. Natuurlijk de geweldige locatie (Samorin, Slowakije, red.), het parcours dat volledig vlak maar toch uitdagend is en alle faciliteiten in de omgeving. Dit is een race waar ik ieder jaar weer naar uit kijk.”

Haug heeft misschien niet de beste wintermaanden, maar hoopt toch te kunnen knallen. ,,Ik had de afgelopen maanden wat probleempjes en de winter verliep niet zo soepel als gebruikelijk. Maar dat hoort er allemaal bij en daar moet je mee kunnen dealen. Tijdens de race zal ik alles geven en dan zie ik vanzelf wat me dat zal opleveren.”