Volgend weekend, namelijk op 17, 18 & 19 mei, vindt DUIN Triathlon & Duathlon plaats. Het koude water – de temperatuur schommelt vér onder de vijftien graden – noopt de organisatie echter om het Triple Mix format, dat gepland stond voor de Eredivisie en 1eDivisie, te annuleren en een alternatief format voor te schotelen. Er zal nu een Team Time Trial met individuele kwalificatiewedstrijd worden gehouden. Deze keuze is door organisatie Start2Finish en in overleg met Teamcompetities gemaakt.

Natuurlijk is het jammer dat er geen Triple Mix in Almere wordt gehouden, want dit onderdeel waarbij drie ultrakorte triathlons in willekeurige volgorde wordt afgewerkt, is altijd spectaculair. Wel wordt de Triple Mix nu later in het seizoen gehouden, namelijk tijdens TRI ROTTERDAM. Voor atleten van de Eredivisie en 1eDivisie is dat de derde wedstrijd van het seizoen. ,,Natuurlijk hadden we ook dit jaar weer graag de Triple Mix in Almere georganiseerd, maar de watertemperatuur heb je helaas niet in de hand”, aldus organisator Jefry Visser. ,,We hebben vervolgens diverse alternatieven met elkaar besproken en dit leek ons veruit de beste. We verwachten nog steeds een hele mooie wedstrijd op hoog niveau en met heel veel spektakel. Wij kijken er onveranderd naar uit.”

Ook de organisatie van de Teamcompetities is – gezien de onvoorziene omstandigheden – blij met deze oplossing. ,,Hoewel we ons realiseren dat deze wijziging in het programma wat moeilijkheden voor de teams met zich meebrengt, zijn we erg blij dat we de Triple Mix dit jaar alsnog kunnen racen”, aldus coördinator van de Teamcompetities Berteke de Jong. ,,Dit format verdient hoe dan ook een plek op de Nederlandse kalender.”

De atleten die meedoen aan de Eredivisie en 1eDivisie zullen nu, in de ochtend van 19 mei, starten met een individuele kwalificatiewedstrijd over 200 meter zwemmen, 5 kilometer fietsen en 1,5 kilometer hardlopen. In de middag starten de atleten met hun complete team in een ploegentijdrit op basis van een jachtstart.

Het format voor de Schuiteman 2eDivisie, Badmutsen.com 3eDivisie en Pioneer 4eDivisie kan op zaterdag 18 en zondag 19 mei wel door gaan. Zwemmen met wetsuit zal gezien de watertemperatuur verplicht zijn.