De Tri Hard Series, die uit acht wedstrijden in Nederland bestaat en vandaag aftrapt met TRI BOSBAAN, introduceert een unieke competitie waar iedereen in zijn of haar Age Group gedurende het seizoen kan strijden om de Tri Hard Champion titel. Iedere wedstrijden vallen er punten te winnen op basis van klassering/eindtijd, maar ook voor bijvoorbeeld de snelste zwem-, fiets- of looptijd. Aan het einde van het seizoen krijgen de atleten met de meeste punten een mooie prijs.

Zo werkt het
Door mee te doen aan een triathlon in de Tri Hard Serie verdien je automatisch punten voor de Tri Hard competitie 2019. Om opgenomen te worden in de eindranking moet je minimaal drie wedstrijden uit de Tri Hard Series meedoen. De Series bestaat uit TRI BOSBAAN (voorjaar en najaar), TRI HLMRMEER, TRI NIJMEGEN, TRI ROTTERDAM, TRI GRAND PRIX ZANDVOORT, TRI AMSTERDAM en TRI OUDERKERK.

Zodra je bent ingeschreven voor drie wedstrijden, krijg je een uitnodiging om lid te worden van de speciaal daarvoor bedoelde gesloten Facebook-groep voor Tri Hard Members. Hier kom jij je concurrenten voor de titel tegen en kun je natuurlijk ook met ze praten.

Om te zien hoe het puntensysteem precies werkt, verwijzen we naar de website van Tri Hard Series.