Annemarie Rustenburg won vandaag de Nisraman in het Belgische Nisramont. Na 4:23:54 uur mocht de atlete het lint boven haar hoofd tillen als winnares. Ze deelde het podium met twee andere Nederlandse dames: Telma van de Kamp (+26:13) en Klaziena Politiek (+38:29) die respectievelijk tweede en derde werden. Bij de mannen werd het evenement gewonnen door de Belgische Tim van Hemel, die bij de finish ruimschoots voor lag op zijn sterkste concurrenten.

Het was een eenzame race voor Rustenburg, want de atlete domineerde van start tot finish. Met name tijdens het fietsen en lopen sloeg de atlete toe. Atleten leggen tijdens de ‘originele’ Nisraman twee fietsonderdelen af; ze starten hun race met 1000 meter zwemmen, vervolgens fietsen ze 42 kilometer over de weg, waarna ze nog eens twintig kilometer mountainbiken en tot slot tien kilometer lopen. Terwijl Rustenburg in het water nog nauw door haar concurrentes werd gevolgd, verdween ze tijdens het fietsonderdeel al ver uit beeld. Ze vervolgde haar aanval met succes, want bij de finish lag ze ruim 26 minuten voor op de tweede dame: Van de Kamp.

Ook de ‘road serie’ – een kwart triathlon – werd gewonnen door een Nederlandse. Daar mocht Angelique Wammes-Bouman bij de vrouwen bovenop het podium plaatsnemen. In de mannenrace werd Yentel Bakker tweede.