Ze waren absoluut ongenaakbaar vandaag tijdens de Commonwealth Games Mixed Relay: Alex Yee, Sophie Coldwell, Sam Dickinson en Georgia Taylor Brown raceten richting het goud. Het zilver ging naar het verrassend sterkte team uit Wales (+0:46) en Australië maakte het podium compleet (+0:49).

Al in de eerste ronde creëerde Engeland een prettige voorsprong. Aanvankelijk was het echter het Zuid-Afrikaanse team met Jamie Riddle dat op kop kwam te liggen. Tijdens het fietsen kwamen Nieuw-Zeeland en Engeland terug in beeld en zo gingen de drie landen gelijk op. Dat was tot het lopen, want toen Yee eenmaal zijn loopschoenen aan had, verdween het Engelse team uit beeld. Met een voorsprong van 20 seconden dook Sophie Coldwell namens Engeland het water in. Nieuw-Zeeland volgde als tweede, Australië was naar een derde plek toegerend en Zuid-Afrika werd als vierde weggetikt.

Tijdens het zwemmen vergrootte Coldwell de voorsprong tot 24 seconden. Na het zwemmen was het Natalie van Coevorden – het Australische team – dat de achtervolging inzette. Terwijl Engeland nog eenzaam op kop lag, werd er daarachter wat in posities gewisseld. Schotland, Nieuw-Zeeland, Wales en Australië zochten elkaar op tijdens het fietsen. Coldwell wisselde 36 seconden voor deze vier atleten naar het lopen. Die buffer werd iets kleiner tijdens dat laatste onderdeel, want Coldwell tikte Dickinson uiteindelijk 27 seconden voor de drie achtervolgers weg.

Dickinson werkte hard om die buffer weer verder op te doen lopen. Na het zwemonderdeel waren Nieuw-Zeeland en Schotland op een gedeelde tweede plaats overgebleven, terwijl Wales wegzakte naar een vierde plek. Engeland deed hard haar best om die landen uit de buurt te houden en dat lukte goed, want na het fietsen genoot Dickinson een voorsprong van 30 seconden. Nieuw-Zeeland, Wales en Schotland tikten hun volgende atleten 16 seconden na Engeland weg voor de vierde en laatste ronde.

Aan Taylor-Brown de eer om het af te maken en dat deed ze vol overtuiging. Zonder wetsuit zwom de atlete verder weg bij haar achtervolgers en zo sprong ze 24 seconden voor Nieuw-Zeeland en Wales op de fiets. In het zadel reed Engeland meer dan een minuut bij deze achtervolgers vandaan. Al kwamen de atleten tijdens het lopen nog enkele seconden terug, zegevierde Engeland ruimschoots. Wales verraste met een tweede plaats (+0:46) en Australië passeerde de streep als derde (+0:49).