Een 2.5 kilometer trailrun, 40 kilometer op de mountainbike, nog een trailrun maar dan over 15 kilometer en tot slot nogmaals de mountainbike op voor 3.5 afsluitende fietskilometers. Het was gisteren een loodzware dag voor deelnemers aan de Trinatura Houffaraid en dus ook voor Annemarie Rustenburg, maar de Nederlandse bleek wel ijzersterk en schreef de wedstrijd op haar naam.

Het concept van de wedstrijd werd overigens noodgedwongen aangepast: door een lage waterstand kon er niet worden gekanood – iets dat normaliter wel gebeurt tijdens de Houffaraid – maar er werd uiteindelijk dus twee keer gelopen en twee keer gefietst.

De eerste run werkte Rustenberg af in net iets minder dan zestien minuten, terwijl het eerste mountainbikeonderdeel haar 2:26:49 uur kostte. De 15 kilometer run duurde uiteindelijk 1:50:11 uur voor de Nederlandse en de afsluitende kilometers op de fiets werden in een kleine 21 minuten afgerond. Met een totaaltijd van 4:57:08 uur bleef Rustenburg de enige andere dame – Hilde Parren – voor; zij werd logischerwijs tweede maar had 6:31:02 uur nodig voor de race.

Na de finish liet Rustenburg – die overigens al vaker aan de start stond bij deze wedstrijd – aan onze Belgische collega’s weten vooral het lopen als pittig te hebben ervaren. Wel was ze vooral erg blij dat er eindelijk weer een wedstrijd op het programma stond.

Bij de mannen was S├ębasstien Carabin, die twee weken geleden nog derde werd bij Xterra Tsjechi├ź en vorige week tweede bij de Xterra Malta, de sterkste met een eindtijd van 3:37:17 uur. Tim van Hemel werd tweede in 3:43:40 uur en Kevin van Hoovels derde in een tijd van 3:47:21 uur.