Na sterke optredens op vrijdag (swim) en zaterdag (bike), moesten de Belgische Tim Fievez en Duitse Lisa Femerling het zojuist nog wel ‘even’ afmaken tijdens een afsluitende marathon: die vormde het slotakkoord van het Long Course Weekend in Beesel. Beide atleten liepen sterk, slaagden zodoende in hun missie en gaven hun overwinning niet meer uit handen.

Tim Fievez liep zijn marathon uiteindelijk in 3:09:19 uur en kwam daardoor op een totaaltijd van 8:30:01 uur uit. Veel sterker liep de Nederlander Ardjan Swerink, die met een looptijd van 2:54:31 uur liet zien over bijzonder sterke loopbenen te beschikken. Dankzij zijn looptijd liep hij zichzelf de uiteindelijke top drie binnen en met een totaaltijd van 8:38:21 uur was hij uiteindelijk goed voor de zilveren medaille. Het brons was voor de Belg Thomas Mares, die na een looptijd van 3:02:25 uur en een totaaltijd van 8:42:01 uur zijn derde plaats wist vast te houden.

Bij de vrouwen veranderde er vandaag – ondanks de 42 kilometer die er nog gelopen moest worden – niks meer aan de volgorde van de top drie. De Duitse Lisa Femerling toonde zich opnieuw te sterk voor de rest en kwam dankzij een looptijd van 3:22:23 uur uit op een totaaltijd van 10:10:25 uur. De eveneens Duitse Laura Schadow wist dankzij haar looptijd van 3:59:28 uur en een totaaltijd van 11:29:15 uur haar tweede plaats te handhaven, al was daar maar nipt. De Nederlandse Nicole Loeve liep namelijk een stuk harder – 3:42:43 uur – maar kwam in de totaaltijd slechts 21 seconden te kort om het zilver nog af te pakken. Loeve finishte dus als derde in een totaaltijd van 11:29:36 uur.

Alle uitslagen – ook van de andere afstanden – zijn hier terug te vinden.