Je zou het niet zeggen als je haar foto’s bekijkt – ze ziet er ongekend fris uit op de foto’s die ze tijdens het lopen plaatste – maar Irene Kinnegim heeft zich de afgelopen 24 uur overtroffen door tijdens de ’24 uur van Deventer’ het Nederlands record ’24 uur hardlopen’ te verpulveren: in een etmaal legde de ultrarunster maar liefst 233 kilometer af.

Het doel was uiteraard het verbreken van het Nederlands record, dat sinds 2016 in handen was van Wilma Dierx: zij liep toen iets meer dan 224 kilometer. Opvallend genoeg was Kinnegim daar ruim een uur voor het einde al dik overheen, want toen plaatste ze een foto bij de voor triatleten zeer bekende afstand van 226 kilometer. ”Over de 226! Nog een uurtje chillen”, stond er bij de foto waarop ze breed lachend en met een flesje cola in de hand is te zien.

Eerder plaatste Kinnegim ook al updates op Facebook, bijvoorbeeld toen ze met nog zes uur te gaan 40 kilometer had af te leggen om het Nederlands record te verbeteren. Records verbeteren is iets dat Kinnegim sowieso regelmatig doet: zo liep ze onlangs nog de snelste tijd op de voor ultrarunners zeer bekende UPNL.