Het zijn mooie tijden voor AthleteSportsWorld. Aan de vooravond van het nieuwe triathlonseizoen maakt de triathlonwinkel een aantal mooie ontwikkelingen door. We spreken met eigenaar Matthias Huitema over de Wetsuit Testdagen die vanaf aankomende zondag weer zullen beginnen en waarbij AthleteSportsWorld inzet op verduurzaming, zijn nieuwe website en de winkel die twee dagen vaker en daarmee zes dagen per week open gaat zijn.

Als we de showroom van AthleteSportsWorld aan de Schollenbrugstraat in Amsterdam binnenstappen, is de sfeer er als vanouds. Matthias laat de mooiste producten zien, geeft tips en tricks als nodig, is in voor een praatje en zit barstensvol nieuwe ideeën.

Nieuwe website

De nieuwe website van AthleteSportsWorld is gisteren live gegaan. ,,Daar zijn we de afgelopen maanden erg druk mee geweest, maar we zijn blij met het resultaat. Een mooie website met een nieuwe look, maar toch ook weer met behoud van de kenmerken van AthleteSportsWorld.”

Winkel vaker open

Naast een nieuwe website gaat de winkel van AthleteSportsWorld dus ook vaker op. ,,We merken dat er bij klanten veel behoefte is om op woensdag en zaterdag langs te komen. Gelukkig kunnen we aan die behoefte die er is, voldoen.”

Wetsuit Testdagen

Met negen Wetsuit Testdagen door het hele land – en daar zullen er zeer waarschijnlijk nog een aantal aan worden toegevoegd – zet AthleteSportsWorld ook enorm in op het persoonlijke contact met atleten die graag advies willen bij de aanschaf van hun nieuwe wetsuit. Leuke daarbij is de aanwezigheid van een aantal elite atleten die door AthleteSportsWorld worden ondersteund en die de deelnemers ook van advies zullen voorzien. ,,Het is toch fantastisch dat je met een Tjebbe Venema, die naar Hawaii is geweest, kunt praten? Of de ervaringen van een Marije Dankelman, Jony Heerink en Joep Staps kunt aanhoren? Het grootste voordeel van een Wetsuit Testdag is dat je een wetsuit écht kunt aantrekken en dat je er mee kunt zwemmen. Dat je op zo’n dag verschillende merken en modellen kunt testen en kunt zien welk model het beste bij jouw lichaam en behoeften past.”

Verduurzaming Wetsuit Testdagen

Tijdens de Wetsuit Testdagen zet AthleteSportsWorld in op een extra interessant aspect en dat is duurzaamheid. ,,Dat vinden wij heel belangrijk. We proberen sowieso zoveel mogelijk materialen te hergebruiken en dat geldt ook voor wetsuits. Je kunt bij ons je oude zwemwetsuit inleveren, daar krijg je geld voor – naast de korting die je sowieso al bij de Wetsuit Testdagen krijgt – en dan gaan wij zorgen dat die wetsuits weer gerecycled en zelfs nog beter, geupcycled worden.”

Alle locaties en data voor de AthleteSportsWorld Wetsuit Testdagen vind je hier. De volledige reactie van Huitema over bovenstaande onderwerpen vind je hieronder: