Het succesvolle Bahrain Endurance 13 team – waar onder andere meervoudig Ironman Wereldkampioen Jan Frodeno en Daniela Ryf onderdeel van uitmaken – verwelkomt drie nieuwe atleten, namelijk: de Zuid-Afrikaanse Henri Schoeman, de Franse Cassandre Beaugrand en de Canadese Tyler Mislawchuk. Met deze nieuwe toppers in het team lijkt Bahrain Endurance 13 te streven naar een zo groot mogelijke bezetting op de Olympische Spelen.

Schoeman, Beaugrand en Mislawchuk sluiten zich aan bij een aantal andere succesvolle Olympische atleten, zoals de Engelse Vicky Holland die een bronzen medaille behaalde op de Spelen, de Spaanse Javier Gomez die op de Spelen het zilver pakte en tweevoudig Olympisch kampioen Alistair Brownlee (Engeland). En dan hebben we het nog niet over Frodeno, die in 2008 een gouden medaille claimde op de Spelen. Andere atleten die onderdeel uitmaken van het team zijn de Amerikaanse Holly Lawrence, de Australische paratriatlete Lauren Parker, de Noorse Kristian Blummenfelt en de Sloveense David Plese.

Schoeman: ‘De samenwerking komt op een belangrijk moment’

“Het is geweldig om onderdeel uit te mogen maken van het Bahrain Endurance 13 team, een team vol kampioenen en met geweldige atleten”, verklaart Schoeman in een persbericht. “Deze samenwerking komt op een belangrijk moment in mijn carrière aangezien ik deelneem aan zowel de Super League, de Spelen en nu ook de Middle Distance.”

Mislawchuk: ‘Het is een eer’

Mislawchuk ziet het als een ‘groot voorrecht’ dat hij onderdeel uit mag maken van Bahrain Endurance 13. “Een aantal van mijn teamgenoten waren Wereld- en Olympisch Kampioen voordat ik überhaupt begon met triathlon. Dat ik aan de start mag staan met een pakje van Bahrain Endurance 13 helpt mij om het onderste uit de kan te halen. Nu dat ik één van de belangrijkste jaren in mijn sportcarrière in ga, is het een eer om naast deze grote namen genoemd te worden.”

Naast één van de beste triatleten ter wereld en eveneens Fransman, Vincent Luis, voegt Beaugrand zich bij het Bahrain Endurance 13 team. De twee zullen samen ook Frankrijk vertegenwoordigen in een Mixed Relay Team op de Olympische Spelen.