Voormalig profwielrenner Adam Hansen heeft zijn zinnen gezet op een nieuwe sport – namelijk triathlon – en dat is niet zijn enige nieuwe hobby: de Australiër stort zich ook vol passie in het ontwerpen van zijn eigen tijdritfiets. In een interview met Ride Media vertelt hij alles over deze triathlon-specifieke fiets, die hij helemaal naar eigen hand zet vanuit zijn thuisbasis, Tsjechië.

“Het zelfontworpen en zelfgemaakte frame zal – zonder de vorken – 28 millimeter breed worden, beschikken over speciaal hiervoor ontworpen wielen en derailleurs én een ‘floating’ fietsketting om deze zo soepel mogelijk te maken”, volgens Cycling News. Al komt Hansen pas net bij onze sport kijken, droomt hij al van een deelname aan het WK Ironman op Hawaii. Als hij dan toch naar het magische eiland afreist, dan ziet hij zichzelf graag 180 kilometer door de lavavelden rijden op zijn eigen tijdritfiets.

Hansen is het al enigszins gewend om te werken met carbon, aangezien de wielrenner eerder eens zijn eigen fietsschoen ontwikkelde. Met succes, want met een gewicht van slechts 95 gram ontwikkelde hij één van de lichtste fietsschoenen op de markt.

[vid]

In een recente Instagrampost liet Hansen ook al eens zien hoe hij aan zijn eigen fietsschoenen werkt én vertelt hij over het ontwikkelproces van het carbon dat hij uiteindelijk hoopt in zijn fiets te verwerken.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adam #vegan Hansen (@adamhanseeno)