Een perfecte maaltijd na een training, een goede bodem vooraf en zelfs een geweldige snack om in je fietsshirt mee te nemen voor tussendoor: bananenpannenkoeken. Makkelijk, gezond en lekker. Onderstaand recept is zonder suiker en met de zoetheid van de banaan mis je daar ook niets aan. Maar mocht je dan toch een echte zoetekauw zijn, kun je er op het eind altijd nog wat poedersuiker overheen strooien.

Ingrediënten: 
– 2 eieren
– 2 kleine bananen of 1,5 grote banaan
– 250 ml melk
– 125 gram bloem (kan worden vervangen door 100 gram havermout)
– Roomboter of een andere boter/olie om in te bakken
– Optioneel: vanille extract, kaneel en poedersuiker (hoeveelheden naar smaak)

Bereidingswijze:
Mix de eieren, banaan, melk en eventueel wat vanille extract of kaneel in een blender. Mocht je niet over een blender beschikken, kun je de bananen ook fijnprakken met een vork en daarna het geheel mengen; neem dan wel rijpe bananen en hou er rekening mee dat het mengsel minder glad zal worden. Voeg vervolgens in een kom de bloem eraan toe en mix alles met een garde tot je een goed beslag hebt. Verwarm vervolgens wat roomboter in een pan en je bent klaar om te bakken! Dit recept is goed voor tien pannenkoeken.