Er ging eerder deze week al een voorronde aan vooraf – daar kwalificeerden alle Nederlandse junioren zich voor de finales van vandaag – en dat hoogtepunt van het ETU Triathlon Youth European Championships Festival in het Oostenrijkse Kitzbühel vond zojuist plaats. Barbara de Koning en Jesse Cuijpers toonden zich daar, met een respectievelijk 9e en 12e plaats, de beste Nederlanders.

Bij de dames ging de winst naar Anna Goreva uit Rusland. Zij finishte in een tijd van 26:43 minuut en bleef daarmee een kleine veertig seconden voor op De Koning, die in een eindtijd van 27:30 minuut en ondanks een valpartij, beslag legde op een negende plaats. Robin Dreyling werd – in een tijd van 27:42 minuut – vijftiende, terwijl Luna de Bruin net als De Koning ten val kwam maar die tegenslag niet te boven kwam en daardoor uitstapte.

(tekst gaat verder onder foto)

Barbara de Koning loopt naar een negende plaats. (Foto: aangeleverd)

Jesse Cuijpers (12e) snelste Nederlander

Bij de jongens werd de race uiteindelijk gewonnen door de Spaanse Igor Bellido Mikhailova. Hij kwam na 24:25 minuut over de streep. Jesse Cuijpers volgde op een twaalfde plaats in een tijd van 24:57 minuut en kwam slechts twee seconden tekort voor een plaats binnen de top tien. Niels van Lanen volgde als tweede Nederlander op een zeventiende plaats overall. Hij kwam na 25:09 minuut over de streep. Syb de Jong finishte als 27e in een eindtijd van precies 26 minuten.