In een door de Noorse Solveig Lovseth gewonnen wedstrijd is Barbara de Koning zojuist dertiende geworden bij de European Games in Polen. De Koning zat lang mee in de kopgroep, maar moest tijdens het lopen haar meerdere erkennen in twaalf vrouwen die uiteindelijk sneller waren.

De wedstrijd vond plaats in bijzonder natte omstandigheden en leverde op een fiets een aanzienlijke kopgroep op, met daarbij ook De Koning. Tijdens het lopen lagen alle kansen dan ook open, maar toch bleek al snel dat De Koning vandaag niet de benen had om te strijden voor een podiumplaats.

Lovseth won de wedstrijd – over de Olympische afstand – in een tijd van 1:57:07 en werd kort gevolgd door Julia Hauser: de Oostenrijkse werd tweede in 1:57:15. De Belgische Jolien Vermeylen miste op een haar na het zilver, maar werd knap derde in 1:57:15.

De Koning volgde dus als dertiende in een tijd van 1:58:23. Namens Nederland stond ook Marit van den Berg aan de start. Zij werd 41e in 2:11:05.

De Europese Spelen is een terugkerend multisportevent dat om de vier jaar georganiseerd wordt. Het wordt georganiseerd door de Europese Olympische Comités. Het wordt telkens gehouden in het jaar voorafgaand aan de eerstvolgende Olympische Zomerspelen.