De zusjes De Koning beleefden een heerlijk middagje in het Tsjechische Racice, want daar finishten ze allebei binnen de top tien van de Europe Triathlon Junior Cup. Barbara werd er ijzersterk tweede, terwijl de drie jaar jongere Sonja minstens zo sterk negende werd.

In een veld met maar liefst 39 dames lieten de Nederlandse atletes dus zien mooi van voren mee te racen. De wedstrijd werd overigens gewonnen door de Slowaakse Margareta Vrablova, die 58:15 minuut deed over haar 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Tijdens dat laatste onderdeel maakte ze het verschil, want door iets meer dan twintig seconden sneller te lopen, kwam ze uiteindelijk met een voorsprong van 22 seconden op De Koning als eerste over de streep. Het brons ging naar de Tsjeschische Dana Prikrylova. Voor de Koning is het de tweede mooie prestatie in twee weken, want begin deze maand werd ze al Nederlands Kampioen U23 OD.

Sonja de Koning werd negende en finishte na 1:00:12 uur. Voor haar zaten alleen atletes die één, twee of zelfs drie jaar ouder waren. Bij de jongens kwamen geen Nederlanders in actie.