Ze reisde er helemaal voor naar Jordanië, maar die reis was het meer dan waard voor Barbara de Koning; de Nederlandse atlete werd vandaag tweede tijdens de Asia Triathlon Cup Aquaba.

Het is voor De Koning opnieuw een mooi resultaat. De Duitse Marlene Gomez-Göggel was wel overduidelijk te snel; zij maakte tijdens het lopen het verschil en won de wedstrijd uiteindelijk in een tijd van 2:08:27. De Koning liep vijftig seconden langzamer over de afsluitende tien kilometer – die ze afwerkte in 36:22 minuut – en finishte dus als tweede in een tijd van 2:09:17. De Oostenrijkse Sara Vilic werd derde in een tijd van 2:09:36.

In totaal gingen er 22 dames van start in Jordanië. Vier van hen haalden de finish niet en een andere vrouw werd gelapt en dus ook uit de race gehaald.

Eerder deze maand werd Barbara de Koning nog 24e bij de World Triathlon Cup in Karlovy Vary en tweede bij de Europe Triathlon Cup in Alhandra.