Na 36 uur bikkelen en strijden door de ongerepte Amerikaanse natuur waar de Barkley Marathons zich afspeelt, is het doek gevallen voor de Nederlander Thomas Dunkerbeck. Slechts vijftien minuten kwam hij tekort om aan zijn vierde (van vijf) rondes te mogen beginnen. De Nederlander is er wel – en niet voor de eerste keer – in geslaagd om de zogenaamde Fun Run te voltooien, waarbij je drie rondes binnen de veertig uur aflegt.

Dunkerbeck kende een pittige editie, waarbij hij naar eigen zeggen behoorlijk wat fouten maakte. Daarnaast kwam hij in de nacht in aanvaring met een zwijn – dat jongen bij zich had – en ook al hield hij daar lichamelijk niks aan over, zat de schrik er goed in en kwam hij die aanvaring mentaal niet helemaal te boven.

De Barkley Marathons kent dit jaar vooralsnog een hoog succesgehalte. Ook al was al ruim de helft van de deelnemers binnen een ronde afgehaakt, zijn er maar liefst acht lopers begonnen aan de vierde ronde: een record. Op moment van schrijven hebben lopers nog drie uur de tijd om aan die ronde te beginnen, dus dat kunnen er meer worden. Daarnaast hebben 12 lopers de Fun Run voltooid en ook dat is een record. Dat kunnen er niet meer worden: de 40 uur in inmiddels ruim gepasseerd.