*Een uur na de race zijn alle Nederlanders, behalve Mario Poldervaart, een plaats gestegen in de eindklassering. Het is nog onduidelijk waarom.

De Belg Sebastien Carabin heeft zich zojuist tot wereldkampioen Cross Duathlon gekroond. Op Ibiza werd het nog behoorlijk spannend, want Carabin had slechts 24 seconden voorsprong op runner-up Jens Emil Sloth Nielsen; de Deen pakte daarmee het zilver. In totaal deden er vier Nederlanders mee, waarvan Wouter Dijkshoorn met een negende* plaats de beste klassering pakte.

De wedstrijd ging over 6 kilometer hardlopen, 21 kilometer mountainbiken en 3 kilometer hardlopen en al na de eerste run hadden alle Nederlanders een aanzienlijke achterstand, waardoor een topklassering toen al bijna onmogelijk leek. Carabin en Sloth Nielsen gingen echter gelijk op, maar op de fiets maakte de Belg het verschil. Tijdens de tweede en afsluitende run verloor Carabin wel weer iets van zijn veertig seconden opgebouwde voorsprong, maar uiteindelijk was de marge dus voldoende.

Carabin won de wedstrijd in 1:30:20 uur en zag Sloth Nielsen volgen in 1:30:44. Het brons was voor de Italiaan Alessandro Seravalle. Hij finishte in 1:32:37. Ondertussen wist Dijkshoorn zich toch nog een goede positie binnen de top tien te verkrijgen; hij finishte als negende* in een tijd van 1:37:03. Joep Staps finishte als tweede Nederlander en werd dertiende* in een tijd van 1:39:03. Geert van Kuijk werd 15e* in 1:39:16 en Mario Poldervaart werd 18e in 1:41:18. In totaal stonden er 24 mannen aan de start.