Ondanks een lekke band is Daan de Groot vandaag in het Zwitserse Zofingen derde geworden op het WK Powerman Duathlon over de lange afstand: 10 kilometer lopen, 150 kilometer fietsen en tot slot nog eens 30 kilometer lopen. De wedstrijd werd gewonnen door de Belg Diego van Looy.

Al tijdens het eerste looponderdeel ontstond er een kopgroep van elf man met daarin eigenlijk alle favorieten, behalve Daan de Groot. De Nederlander kreeg bij het uitgaan van de wisselzone ook nog eens te maken met een lekke band en dus moest hij al vrij snel een achterstand van 2:45 minuut goedmaken.

Vooraan werd er ondertussen goed samengewerkt, maar dunde de kopgroep wel uit na enkele penalty’s wegens stayeren. Ook tijdens het beklimmen van de Williberg verloor een aantal mannen de aansluiting met de kop, terwijl De Groot die aansluiting naar voren juist wél vond. Uiteindelijk bleef er dan ook een kopgroep van vijf man vooruit: Daan de Groot, Seppe Odeyn, Jens-Michael Gossauer, Maxim Kuzmin en Diego van Looy.

Tijdens de afsluitende dertig kilometer lopen waren het aanvankelijk nog Odeyn en Gossauer die het initiatief namen, maar uiteindelijk sloot toch ook Van Looy weer aan. Een versnelling van Gossauer later moest Odeyn lossen, maar kon Van Looy wel mee. Daaropvolgend plaatste laatstgenoemde op zijn beurt een versnelling en die bleek ook teveel voor Gossauer. De wedstrijd werd op dit punt feitelijk beslist.

In de slotkilometers pakte Van Looy nog een tweetal minuten voorsprong op Gossauer. Ondertussen stoomde De Groot door naar een derde plaats, ten koste van Odeyn dus. Uiteindelijk pakte Van Looy de overwinning in een tijd van 6:14:29. Het zilver ging naar Gossauer in een tijd van 6:16:23 en het brons naar De Groot in een tijd van 6:20:22.