We mogen het gerust twee verrassende winnaars van het NK Cross Triathlon noemen: Wouter Dijkshoorn en Diede Diederiks toonden zich zojuist in Almere de sterkste atleten over het zware en blubberige parcours en pakten daarmee dus de Nederlandse titels.

Voor Dijkshoorn kwam de titel in ieder geval geheel onverwacht. ,,Nee, ik zag dit totaal niet aankomen. Op voorhand werden al een paar favorieten genoemd en daar stond ik gelukkig niet bij. Liever een bescheiden rol en dan verrassend toeslaan.” De volledige reactie van de Nederlands kampioen hieronder. Dijkshoorn bleef Joep Staps, die ondanks een harde valpartij tijdens het lopen het zilver pakte, en Victor Goené, die het brons op het NK pakte, voor.

(tekst gaat verder onder video)

Een even verrassende winnaar bij de vrouwen: Diede Diederiks zag haar overwinning totaal niet aankomen. ,,Zeker niet als ik zag wat een sterke dames er aan de start stonden. Maar echt, wat ben ik leeg nu. Het was zwaar, heel zwaar.” Diederiks bleef Judy van den Berg en Ingrid van Lubek voor. Haar volledige reactie hieronder:

(tekst gaat verder onder video)

Overigens werd de wedstrijd overall gewonnen door de Belgische Tim van Hemel. Hij bleef de Nederlandse mannen voor en was overduidelijk de allersterkste op het parcours. Zijn reactie hieronder: