Na de jeugd gingen zojuist ook de junioren van start tijdens het NK Cross Triathlon in Almere. Dat bleek een groot succes voor Lucas Goené en Kim van ‘t Verlaat, die zich onder pittige omstandigheden en op een naar eigen zeggen ‘heel gaaf parcours’ Nederlands Kampioen kroonden.

Lucas Goené deed dat onder andere ten koste van Kai van den Brink en Hugo Bosscher, die respectievelijk tweede en derde werden. ,,Ik ben natuurlijk Europees Kampioen op deze discipline, dus ik was het vooral aan mezelf verplicht om dan ook de Nederlandse titel te winnen. Ik ben heel blij dat dit gelukt is.” De volledige reactie van Goené vind je hieronder:

(tekst gaat verder onder video)

Kim van ‘t Verlaat prolongeerde haar titel, die wegens het gebrek aan een Junioren NK niet vorig jaar, maar twee jaar geleden werd gewonnen. ,,Ik wist dat onder andere Willemijn Fuite (Wereldkampioen, red.) aan de start stond, dus had mezelf niet teveel druk opgelegd. Ik wist dat ik goed was, maar dit zag ik niet aankomen.” Het was uiteindelijk Fuite die tweede werd. Het brons ging naar Zoe van Dijk. De volledige reactie van Van ‘t Verlaat.