48.693 kilometer, 866 ritten, 1491 uur in het zadel en 398.854 hoogtemeters: de Belgische Michaël Duyck heeft in 2020 flink getraind en dat is te zien aan zijn Strava-totalen. Het is dan ook geen heel groot wonder dat de Belgische atleet in de ‘Top 200 Strava Riders for Total Distance‘ lijst terug is te vinden op een vierde plaats. Overigens fietste Duyck niet alleen afgelopen jaar veel, want zijn totale afstand staat al op bijna 330.000 kilometer.

“Ik heb altijd van sport gehouden”, vertelt hij dan ook aan Wielerverhaal.com. “Toen ik een jaar of vijftien was, ben ik begonnen met fietsen. De afgelopen jaren heb ik er heel erg van genoten, maar ik ben niet meer dan en gepassioneerde amateur. Fietsen geeft me een heerlijk gevoel en een gevoel van vrijheid. Het zorgt ervoor dat ik relaxed ben, iets wat ik nooit had verwacht. Aangezien ik niet getrouwd ben en geen kinderen heb, had ik veel tijd om te fietsen.”

Het afgelopen jaar reed Duyck een gemiddelde van 130 kilometer per dag en dat dus een jaar lang: “Wat mijn doelen voor dit jaar worden, weet ik nog niet.” Overigens heeft hij de eerste bijna vierduizend kilometer in het zadel er alweer opzitten.