De 49-jarige triatleet Peter V. uit het Belgische Laarne is door de rechter veroordeeld tot een werkstraf van 50 uur en een geldboete van 600 euro voor de diefstal van een fietscomputer in de wisselzone van de triathlon van Kortrijk. Zo deelden onze collega’s van 3athlon.be gisteren. Dankzij camerabeelden werd de man herkend, waarna de politie tijdens een huiszoeking twee gestolen fietscomputers aantrof.

Gelukkig was de wisselzone in Kortrijk dus beveiligd met camera’s. Op de beelden was te zien hoe Peter V. deed alsof hij zijn veters strikte, terwijl zijn hand steunde op de fietscomputer van een fiets van een concurrent. Op het volgende beeld was de fietscomputer ‘ineens’ verdwenen. Het rugnummer van Peter V. kwam duidelijk in beeld en zo was er weinig speurwerk nodig om zijn identiteit te achterhalen.

Volgens de openbaar aanklager was Peter V. gefrustreerd omdat hij eerder zelf het slachtoffer was van diefstal. Een geldig excuus om zelf ook te gaan stelen vond de rechter dit uiteraard niet. Hij werd veroordeeld tot 50 uur werkstraf en een boete van 600 euro.