‘Miss Zuid-Korea’ zouden we haar op zich kunnen noemen: na haar overwinning in Haeundae, afgelopen weekend, heeft de Britse Beth Potter afgelopen nacht (Nederlandse tijd, red.) de World Triathlon Cup in Tongyeong gewonnen. Net als vorige week stond ook hier niet het sterkste veld aan deelneemsters aan de start, maar dat betekende niet dat Potter het rustig aan kon doen.

Potter finishte na een tijd van 58:08 minuut en had er toen 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen op zitten. Haar landgenote Kate Waugh maakte het nog wel spannend, want kwam slechts drie seconden later over de streep. De Franse Sandra Dodet finishte als derde, maar zat wel wat verder naar achteren. Zij kwam 45 seconden na Potter over de finish.

Bij de mannen een veel verrassendere winnaar: de Marrokaan Jawad Abdelmoula won hier de race na 51:43 minuut. De Italiaan Alessio Crociani (+9 seconden) en Spanjaard Sergio Baxter Cabrera (+10 seconden) maakten het podium compleet.