De World Triathlon Cup in het Zuid-Koreaanse Haeundae zal sowieso al niet de meest druk bezette wedstrijd zijn en een paar maanden na de Olympische Spelen wordt dat er niet beter op; vrijwel alle grote namen ontbraken aan de start. Bij de vrouwen sprong er één dame uit en zij won de race dan ook; de Britse Beth Potter. Bij de mannen werd de race gewonnen door de Fransman Anthony Pujades.

Potter maakte het verschil over de sprintafstand voornamelijk, of eigenlijk alleen, tijdens het lopen. Met een looptijd van 16:53 minuut over vijf kilometer was ze te sterk voor alle dames die na het fietsen in haar buurt liepen en daardoor kon ze de overwinning na 56:25 minuut claimen. Vijftien seconden later kwam haar landgenote Kate Waugh als tweede over de finish en nog eens achttien seconden later was het de Hongaarse Zsanett Bragmayer die derde werd.

Net als bij de vrouwen stonden er ook bij de mannen wat meer onbekendere namen aan de start. Spannend werd de strijd wel, want toen Anthony Pujades het finishlint omhoog hield, kwam de Japanner Takumi Hojo slechts zes seconden later over de streep. Daar weer zeven seconden achter pakte de Italiaan Nicola Azzano het brons.