Het leek er zojuist heel even op dat Els Visser de overwinning zou pakken bij Ironman 70.3 Zell am See. Zover kwam het uiteindelijk niet – Daniela Bleymehl bleek tijdens het lopen toch een maatje te groot – maar haar tweede plaats is nog steeds van een uitzonderlijk niveau. In haar voorbereiding op Hawaii lijkt Visser dan ook in uitstekende vorm te verkeren.

Vooral het goede fietsniveau van Visser sprong daarbij in het oog. Waar het de Italiaanse Margie Santimaria en Duitse Anna-Lena Pohl waren die het zwemonderdeel aanvoerden en daarachter een groep uit het water kwam met een aantal favorieten, waaronder ook Bleymehl, was het Visser die pas als achtste uit het water kwam met een achterstand van bijna drie minuten. Hier begon de Utrechtse echter pas écht aan de race en begon ze tijd én posities goed te maken.

Na 35 kilometer op de fiets had ze iedereen al achterhaald en ging ze zelfs solo aan de leiding: een voorsprong van ruim een minuut had Visser hier al te pakken. Lange tijd bleef dit ook zo, tot Bleymehl toch ook nog begon te versnellen en vlak voor het einde van het fietsonderdeel de aansluiting vond. Het waren dan ook deze twee dames die met een ruime voorsprong op de rest van het veld begonnen aan de afsluitende halve marathon.

Helaas voor Visser bleek het niveau van Bleymehl daar net te hoog: de Duitse liep al snel weg bij de Nederlandse en zag haar voorsprong alleen maar groeien. Daarachter wist Visser overigens wel keurig te handhaven en haar tweede plaats meer dan veilig te stellen.

Bleymehl won de race uiteindelijk in een tijd van 4:23:51. Visser finishte als tweede in een tijd van 4:27:40. Het brons was voor de Oostenrijkse Lisa Hütthaler, die na 4:31:15 over de streep kwam.

Thomas Steger slaat toe bij mannen, Milan Brons veertiende

De mannenrace werd overigens door de Oostenrijker Thomas Steger gewonnen: hij deed dat in een tijd van 3:55:03. De Duitse Frederic Funk legde met een tijd van 3:55:54 kort daarna beslag op het zilver, terwijl de Duitse Florian Angert na 3:56:39 het brons mee naar huis mocht nemen. Milan Brons werd namens Nederland veertiende in een tijd van 4:11:58.