In aanloop naar de afsluitende wedstrijd in Amersfoort golden Ferro Mosae in de 3eDivisie Zuid en TV Dordrecht 2 in de 4eDivisie Zuid al als grootste kanshebbers om kampioen te worden en daarin zijn ze vandaag – allebei na een dagzege – ook geslaagd. Vooral Ferro Mosae wint het klassement met een riante voorsprong, al had TV Dordrecht zeker ook behoorlijk wat ‘ruimte’ over.

Het moest ook wel heel gek lopen voor Ferro Mosae – Maastricht om in de badmutsen.com 3eDivisie Zuid naast de titel te grijpen. Na een vierde plek in Almere, tweede plaatsen in Weert en Rotterdam en een overwinning in Stein, kon het bijna niet meer mis. Des te knapper dat Sven Schulz, Loïc Mignon, Jonas Kannengiesse en Roman Assmann zich toch nog zo goed wisten op te laden, waardoor ze vandaag in Amersfoort ook de dagzege nog wisten te pakken. Hier stond een non-stayer sprint op het programma en dat was aan de Maastrichtenaren overduidelijk wel besteed. ,,Doel was zeker promotie, maar om het dan ook echt te halen, is wel heel fijn”, aldus de Limburgers die nu promoveren naar de 2eDivisie Zuid. ,,Daar kijken we heel erg naar uit. Een niveautje hoger, maar we hebben een goed team dus willen we daar ook wel voor de winst mee gaan doen. We hebben dit seizoen heel constant gepresteerd.”

De volledige reactie van Ferro Mosae:
(tekst gaat verder onder video)

Achter Ferro Mosae werd het nog behoorlijk spannend om de overige podiumplaatsen. ATV Venray pakte in Amersfoort het zilver, voor TV Breda 2. TC Maastricht 2 werd in de daguitslag vierde, maar bleef daarmee in de eindstand op de tweede plaats met één punt wel nét voor ATV Venray, dat het brons pakt.. In de 3eDivisie Zuid promoveren de zes best geklasseerde teams naar de Schuiteman 2eDivisie, mits daar nog geen team van dezelfde vereniging actief is. Alle daguitslagen en eindklassementen vind je terug op de website van Teamcompetities.

4eDivisie Zuid: TV Dordrecht 2 pakt klassement na opnieuw dagzege

Na eerdere dagzeges in Almere, Weert en Rotterdam en daarnaast nog een tweede plaats in Stein, was het TV Dordrecht 2 dat in de Pioneer 4eDivisie Zuid alle ogen op haar gericht wist. En terecht, bleek ook vandaag tijdens de laatste race in Amersfoort, want daar mocht de ploeg maar liefst twee keer op het hoogste treetje van het podium plaatsnemen: één keer voor de dagzege en één keer voor het winnen van het eindklassement. ,,Dat zijn wel duidelijke cijfers.”

Blij zijn de mannen van TV Dordrecht 2 zeker. ,,Fantastisch. Hartstikke leuk. We zagen het eerlijk gezegd wel een beetje aankomen: we hebben er veel training ingestopt en zijn heel blij met het resultaat. Volgend jaar vijf keer eerste in de 3eDivisie, dat is het doel”, wordt er lachend afgesloten.

De volledige reactie van TV Dordrecht 2:
(tekst gaat verder onder video)

Met een totaal van zes punten kroonde TV Dordrecht 2 zich uiteindelijk dus kampioen. Daarachter deed TZC Vahalis 3 – dat ook al een sterk seizoen kende – ook wat het moest doen: in het dagklassement werd een tweede plaats gepakt en daarmee eindigt de ploeg uit Tiel ook in het eindklassement op een mooie tweede plek. Het brons in het eindklassement was – ondanks een zesde plek in Amersfoort – voor RZC uit Renkum. In het dagklassement ging het brons vandaag verrassend naar TOGA 2 uit Oud Gastel, dat het seizoen daarmee in stijl afsluit op een elfde plaats.

In de 4eDivisie Zuid promoveren de bovenste negen ploegen naar de 3eDivisie en ook hier geldt dat dit alleen kan als er nog geen team van de vereniging op dat niveau uitkomt.

De promotieplekken worden vastgesteld als de volledige competitie is afgesloten. De laatste finalewedstrijden zijn komend weekend in Vroomshoop (7 september) en Zaanstad (8 september). Alle daguitslagen en eindklassementen vind je terug op de website van Teamcompetities.